logo
Home
Akke & Hakkenteen
Barefoot
Massages
Wandelwol
Diabetes
Reuma
kalk, wratten, eelt
teatree olie
Interessante links
Prijzen / producten
Akkevoetjes
Gastenboek

Iets over mijzelf

 

Mijn naam is Akke de Groot-Sjollema.
Met veel plezier ben ik vanaf 2008 bezig met mijn pedicurebedrijf "Hakkenteen".

 

 

 

Mijn opleiding volgde ik bij "Thomas-opleidingen" in
's-Hertogenbosch. Naast mijn pedicurediploma behaalde ik hier ook mijn aantekeningen voor diabetici en reumapatienten.
Door workshops en bijscholing blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op pedicuregebied en kan ik adequaat inspelen op uw voet-problemen.
Sinds kort, november 2014, heb ik bij Pediroda opleidingen mijn Medisch Pedicure diploma behaald

Naast pedicuren interesseer ik me voor masseren. Ik merk dat mijn "toetje" na een pedicurebehandeling wordt gewaardeerd.
Mede daardoor, en omdat ik het zelf ook erg leuk vind om te masseren, volgde ik workshops en het eerste jaar van de voetreflex opleiding bij Total Health.
De échte aandacht die je mensen kunt geven door een massage spreekt mij aan.

 

Waarom voetreflex?

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten, oren, handen en benen; stimuleer je doorbloeding, energiedoorstroming en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dit leidt tot een een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.
Voetmassage wordt al 4000 jaar toegepast in China. De Chinese kennis op dit gebied is dan ook ongelooflijk groot.

Sinds ikzelf in China de effecten van een voetmassage ondervond, is mijn interesse hierin enorm gestimuleerd en groeide mijn belangstelling voor de Chinese manier van benaderen. (mede doordat onze dochter in China is geboren)

De opleiding "Voetreflex-plus" van Total Health werkt samen met een door de Chinese overheid erkend opleidingsinstituut, en maakt gebruik van het officiele lesmateriaal. 

(bron: opleidingsbrochure 2010 van Total Health) 

 

 

 

  

Voeten worden nogal eens vergeten terwijl ze u de hele dag dragen en heel wat kilometers afleggen. Veel mensen hebben last van pijnlijke en /of vermoeide voeten. Ook schamen mensen zich soms een beetje voor hun voeten. Zelfs vindt men het dan moeilijk de voeten te laten zien bij bijvoorbeeld schoenen passen of in het zwembad. Juist naar een pedicure gaan waar alle aandacht bij de voeten ligt, is dan geen fijn idee. Dit is niet nodig als uw voeten wat meer professionele verzorging krijgen.
Een pedicure behandeling is geen overbodige luxe. Een regelmatige behandeling van uw voeten voorkomt pijn en maakt u klachtenvrij. U krijgt het aangename gevoel van goed verzorgde voeten.

Wat doet een pedicure precies?

Een standaard behandeling bestaat uit knippen en frezen van de nagels; nagelproblemen oplossen; verwijderen van overtollig eelt; verwijderen van verschillende soorten likdoorns; behandelen van kloven en eeltranden; behandelen van schimmelnagels en ingroeiende nagels. (Ik ben ongeveer 3 kwartier bezig met een behandeling.)
Ook kan ik standafwijkingen van de voet vaststellen door een blauwdruk te maken en u adviserend doorverwijzen naar uw huisarts, specialist of podotherapeut. Verder kan ik u adviseren over schimmels, blaren, wratten en wat er verder al niet voor kan komen bij voeten.
Als “toetje” worden uw voeten heerlijk ingecrèmed en gemasseerd.
U kunt ook kiezen uit andere mogelijke behandelingen als het harsen van de benen en/of een uitgebreide voetreflex-ontspanningsmassage. Ik ben in het bezit van de certificaten : Chinflex (Chinese voetmassage) en Voetreflexmassage gericht op vitaliteit en ontspanning, van Total Health.

De crèmes waar ik mee werk zijn de “vijf elementen” voet en beenverzorgings-crèmes van Signora Collina. Deze crèmes, gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten en etherische oliën, werken goed bij veel (voethuid)problemen.


 

Hakkenteen tijdens de wijkmarkt in Lunetten
(samen met andere vrijgevestigden)

 

 

Het nieuwe logo van de vrij gevestigden in Lunetten:
Ontwerp: Akke de Groot-Sjollema

 

Hakkenteen en Medisch pedicure Amie
op de Ondernemersboulevard-Zuid:

 

 

 

Creatief...

Mijn vooropleiding is creatief. Na mijn studie theatervormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht werkte ik als theatervormgever bij onder meer het Scapino-Ballet in Rotterdam en het NOB in Hilversum. Ik was docente schilderen en ben ook grafisch geschoold; heb verschillende bedrijfslogo's op mijn naam staan.

Om het creatieve niet helemaal los te laten houd ik me met "Aksense" ook bezig met schminken...erg leuk! Daarnaast ontwerp ik, toch nog regelmatig, een logo voor een bedrijf.

De combinatie gezin -wij hebben twee kinderen- en het vak vormgeven is niet haalbaar voor mij. Wel zette ik me na de komst van onze kinderen in op sociaal gebied en dat bevalt erg goed. Aandacht schenken aan anderen is naast mijn creatieve insteek iets waaruit ik veel voldoening haal; ik groei erdoor. Mijn gezin staat echter voorop, wat inhoudt dat ik alleen onder schooltijd werk, dit zal naarmate de kinderen groter worden veranderen

 

Over creatief gesproken...:

Een goede vriendin heeft de naam "Hakkenteen" bedacht, waarvoor mijn hartelijke dank!

 

Mijn zoon Martin kwam met "Akkevoetjes", waar ik meteen dankbaar gebruik maakte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Top