logo
Home
Akke & Hakkenteen
Barefoot
Massages
Wandelwol
Diabetes
Reuma
kalk, wratten, eelt
teatree olie
Interessante links
Prijzen / producten
Akkevoetjes
Gastenboek

akkevoetjes

 

Weten jullie dat, de échte  "Port", met voeten wordt getreden (in de goede zin van het woord)? Dit om meer extractie en kleur in de wijnen te krijgen.

 

Wie op zijn tenen loopt heeft weinig grond onder de voeten
(Lao Tse, China).


De menselijke voet bestaat uit 26 afzonderlijke beenderen, 33 gewrichten, 107 ligamenten (banden) en 19 spieren en pezen waarmee de bijzonder ingewikkelde bewegingen gemaakt worden om te kunnen lopen.

Wanneer de grote teen de langste teen is wordt gesproken van Egyptische voet. Dit komt voor bij ongeveer 60% van de mensen. Bij 10% van de mensen is de tweede teen de langste teen, de zogenaamde Griekse voet. Al naar gelang de rechter- of linkervoet (en    been) bij voorkeur wordt gebruikt, spreekt men van rechts- of linksvoetigheid.

De mens is het enige zoogdier dat permanent op twee voeten staat. Dit maakt de handen vrij voor andere functies dan voortbeweging. Schoeisel beschermt en ondersteunt de voet.

Als bij lichaamstaal gekeken wordt naar de betekenis van lichaamshouding, hebben de voeten ook een grote rol. De voeten zorgen voor stabiliteit en bepalen letterlijk hoe stevig we in onze schoenen staan.

57% van de bevolking krijgt een of meerdere keren te maken met gezondheidsklachten met betrekking tot de voeten.

Vrouwen hebben vier keer zoveel last van voetproblemen als mannen. Een van de oorzaken hiervan is het langdurig dragen van schoenen met hoge hakken.

Een persoon neemt gemiddeld per dag 8000 tot 10000 stappen. Dat komt overeen met 185000 km in uw hele leven, oftewel meer dan vier keer de wereld rond.

Schoenen kan je het beste kopen in de middag. (Uw voeten hebben de neiging een klein beetje te zwellen in de loop van de dag.)

Wandelen is de allerbeste oefening voor uw voeten. Uw bloedsomloop wordt gestimuleerd...u voelt zich fitter.

De conditie van uw voeten is een afspiegeling van uw totale gezondheid. De eerste symptomen van ziekte en afwijkingen zoals arthritis, diabetes, neurologische en hart- en bloedvatproblemen treden vaak op aan de voeten. Dus voetklachten kunnen het eerste     teken zijn van medische klachten van meer ernstige aard.

De 52 beenderen in uw beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen die in uw lichaam aanwezig zijn.

Top