logo
Home
Akke & Hakkenteen
Barefoot
Massages
Wandelwol
Diabetes
Reuma
kalk, wratten, eelt
teatree olie
Interessante links
Prijzen / producten
Akkevoetjes
Gastenboek

 Tea tree 

Tea tree oftewel "theeboom" -olie is een eeuwenoud middeltje van de Aboriginals uit Australië. Gebruikers passen het toe bij: een jeukende hoofdhuid, schimmelnagels, slechte adem, tandplak, slechte lichaamsgeur, reinigen van de huid, droge huid, schaafwonden, insectenbeten, koortslip, vaginale afscheiding, spierpijn, zweetvoeten, keelpijn, luieruitslag, "school-luizen" (een paar druppeltjes in de kraag van de jas), om insecten te verjagen. Daarnaast wordt het gebruikt als tandpasta en hondenshampoo. En geloof het of niet, je kunt er zelfs je toetsenbord van de computer mee ontvetten en inktvlekken mee verwijderen. Bovendien doen veelbelovende berichten de ronde (readers digest juni 2001) over het gebruik van tea tree in de strijd tegen de staphylococcus aures, oftewel MRSA, de methicilline-resistente "superbacterie" en grote kwelgeest van ziekenhuizen, die wereldwijd aan heel wat patiënten het leven heeft gekost.


Tea tree gaat schimmels, bacteriën en virussen te lijf en is ontstekingsremmend.
Het is goed te gebruiken bij allerlei huidaandoeningen. Dus ook bij: voetschimmel/zwemmerseczeem (2 tot 4 x per dag een druppeltje op de schimmel aanbrengen en dit even laten opdrogen. U zal snel merken, vaak al na een paar dagen, dat de schimmel zal krimpen en uiteindelijk zal verdwijnen.

 

Tea Tree Oil, kan effectief zijn tegen wratten, zo beweren artsen in het Belfast City Hospital.-zie: wratten

Tea tree past goed in de huisapotheek. Verkouden? neem een stoombadje met een paar druppels tea tree olie : geeft meteen verlichting!

Tea tree kan gebruikt worden bij bestralingswonden.

Tea tree versterkt het immuunsysteem. Mensen die vaak verkouden zijn, zijn er bij gebaat regelmatig tea tree te gebruiken in bad of in een lampje.

Tea tree schept een klimaat op de hoofdhuid waar luizen zich niet thuis voelen. Per wasbeurt 4 druppels olie door de shampoo en 5 minuten laten intrekken.

Je mag de olie in pure vorm alleen uitwendig gebruiken. Bij inwendig gebruik moet de olie sterk verdund worden, omdat hij behoorlijk giftig is.

De olie die ik verkoop is 100% zuivere tea tree olie uit Australië.
Tea tree olie is een zuiver natuurproduct.

Het is belangrijk consequent te handelen en.....als het over een kalk  (schimmel)-nagel gaat: heb geduld - de nagel moet de kans krijgen weer gezond uit te groeien en dat duurt vaak wel een half jaar tot een jaar! Het is een trefzekere methode!

Als u allergisch bent voor tea tree, raad ik u lavendel olie aan - ook hierbij geldt: heb geduld!

Lavendel olie: Antistress en balansherstellend – kalmerend – pijnstillend – bacterie- en schimmeldodend – bloeddruk verlagend.
Ook heerlijk om in een geurbrandertje te doen - een rustgever!Of, sinds kort: gebruik FunghiClear i.c.m. Honingcrème van Strictly Pure- dit wordt aangeraden door de mensen achter 'de Medische voet', die een samenwerking hebben met het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

 

Geschiedenis van Tea tree

Het was kapitein Cook (Engelse ontdekkingsreiziger) die op zijn eerste reis (1768-1770) de oostkust van Australië verkende en de melaleuca "tea tree" noemde. Hij zag Aboriginals thee maken van de bladeren van een groene struik. Ze vertelden verhalen over de geneeskrachtige baden die de inheemse bevolking nam in een lagune, gevuld met de bladeren van deze exotische plant. De theeboomolie werd een deel van zowel de geneeskunde van de Aboriginals als die van de blanke Australische cultuur. Theeboomolie genoot zoveel vertrouwen dat het een vaste plaats had in de eerstehulpuitrusting van de Australische soldaten die in de WOII vochten. Moderne antibiotica namen geleidelijk de rol over van dit "Aussiewondermiddel".
Sinds de nadelen van intensief gebruik van antibiotica bekend zijn, met name het feit dat bacteriën resistent worden, maakt de theeboomolie een geweldige comeback. Het natuurproduct is goedkoper dan farmaceutische producten; het is zonder recept verkrijgbaar en heeft geen schadelijke bijwerkingen, afgezien van een incidentele allergische reactie.

Top